FAQ

Veelgestelde vragen

Regulier Festival

In Het Zand

Waar vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats op zaterdag 10 augustus 2024. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur

Tot hoe laat is de entree van In Het Zand Festival geopend?

De entree van In Het Zand Festival is van 13.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor In Het Zand Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Na het verlaten van In Het Zand Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik In Het Zand Festival bezoeken?

Om In Het Zand te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op In Het Zand Festival met munten?

Nee, tijdens In Het Zand Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op In Het Zand Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens In Het Zand Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je om van tevoren online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.  

Waar koop ik mijn tickets voor In Het Zand Festival?

Tickets zijn te koop via de website van SOIA Koningsdag en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als In Het Zand Festival uitverkocht is?

Wanneer het festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voorIn Het Zand Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop, een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.  

Zijn er huisregels van toepassing tijdens In het Zand festival?

Ja, om In het Zand festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar In Het Zand Festival?

Om In Het Zand Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen. Andere voorbeelden van verboden zaken zijn drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar In Het Zand Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Kan ik op In Het Zand Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij In Het Zand Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.  

Zijn drugs toegestaan op In Het Zand Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op In Het Zand Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op In Het Zand Festival verboden. In Het Zand Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens In Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond In Het Zand Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond In Het Zand Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op In Het Zand Festival?

Ja, roken is toegestaan op In Het Zand Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar In Het Zand Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar In Het Zand Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, huisdieren zijn op In Het Zand Festival niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).

Vanaf welke leeftijd mag ik In Het Zand Festival bezoeken?

Om In Het Zand Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op In Het Zand Festival?

Bij het betreden van In Het Zand Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.  

Mag ik zonnebrand meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar In Het Zand Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte  van 15cm mee naar binnen.  

Ik ben iets kwijtgeraakt op In Het Zand Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op In Het Zand Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat In Het Zand Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op In Het Zand Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik In Het Zand Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat In Het Zand Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op In Het Zand Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op In Het Zand Festival aanwezig?

Ja, op In Het Zand Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op In Het Zand Festival te kolven?

Ja, op In Het Zand Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar In Het Zand Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar In Het Zand Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar In Het Zand Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat In Het Zand Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je In Het Zand Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar In Het Zand Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je In Het Zand Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee In Het Zand Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op In Het Zand Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op In Het Zand Festival?

We willen niet alles verklappen maar op In Het Zand Festival kan je o.a. kiezen uit: patat, hamburgers of poffertjes!

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Nee, sigaretten zijn op In Het Zand Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Ja, tijdens In Het Zand Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op In Het Zand Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op In Het Zand Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt In Het Zand Festival het weer in de gaten?

Ja, In Het Zand Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens In Het Zand Festival, kan ik dan droog staan?

Op In Het Zand Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op In Het Zand Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar In Het Zand Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op In Het Zand Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor In Het Zand Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

  • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
  • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
  • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar In Het Zand Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op In Het Zand Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

In Het Zand Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op In Het Zand Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Welke sociale mediakanalen gebruikt In Het Zand Festival?

Volg In Het Zand Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #InHetZandFestival #InHetZand, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over In Het Zand Festival?

Ja, tijdens In Het Zand Festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van In Het Zand Festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van In Het Zand Festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Ik heb een klacht over In Het Zand Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van In Het Zand Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van In Het Zand Festival en op de website van SOIA Koningsdag Festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar In Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naarIn Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij In Het Zand Festival?

Wanneer je naar In Het Zand Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “In Het Zand Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor zijn €3,25 per uur. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar In Het Zand komen, kan dat?

Ja, naar In Het Zand Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen:

Ik wil lopend naar In Het Zand Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Wat is In Het Zand Festival?

In Het Zand Festival is een muziekfestival waar verschillende muziekstijlen ten gehore worden gebracht. Het evenement kent een lokale en regionale aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 2.500 bezoekers van 18+ op afkomen. Bezoekers komen voor de optredens van lokale artiesten. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, comfortabele chill area’s en een prachtig uitzicht over de Utrechtse kanalen.

Waar vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats bij SOIA, Strand Oog In Al in Utrecht. Het terrein heeft als bestemming recreatie waar ook evenementen onder vallen.

Wanneer vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats op zondag 10 augustus 2024. Het festival start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van In het Zand Festival plaats?

De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van dinsdag 6 augustus t/m maandag 12 augustus. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij:

  • In de periode van 6 augustus t/m 12 augustus worden er mogelijk delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
  • Van 10 augustus t/m 11 augustus (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.

Wie organiseert In Het Zand Festival ?

In Het Zand Festival wordt georganiseerd door SOIA BV, dat onderdeel is van Elevation Events. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.

Hoe komen bezoekers naar In Het Zand Festival ?

Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

Kan ik gedurende de periode dat In het Zand Festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de recreatieruimte bij SOIA?

Ja, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende In het Zand Festival, blijft een deel van de ruimte rondom SOIA beschikbaar voor recreanten.

  • In de periode van 6 augustus t/m 12 augustus worden er mogelijk delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
  • Van 10 augustus t/m 11 augustus (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.

Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat In Het Zand Festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt?

Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat In Het Zand Festival plaatsvindt, veilig te laten verlopen zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan hieronder toegelicht.
- Op zaterdag 10 augustus zal van 08.00 – 01.00 uur de Kanaalweg vanaf de kruising van de Cervanteslaan afgesloten worden. Enkel bestemmingsverkeer zal hier doorgelaten worden.

Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens In Het Zand Festival ?

Ja, alle woningen en bedrijven blijven ten alle tijden bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van ons een brief ontvangen. Op vertoon van deze brief (hardcopy of digitaal) of een poststuk krijgt u direct doorgang bij de verkeersposten. Ook eventueel bezoek kunt u de brief digitaal doorsturen, zodat ook zij snel doorgang krijgen bij de verkeersposten. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op. 

Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom In Het Zand Festival ?

Nee, het OV blijft regulier rijden, ook tijdens de afsluitingen. OV verkeer krijgt ten alle tijden doorgang bij de verkeersposten.

Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

Op de dag van het festival (zaterdag 10 augustus) mag er tijdens (13.00 - 23.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (vrijdag 9 augustus) mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door gemeente Utrecht. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert de omgevingsdienst regio Utrecht in opdracht van de gemeente het geluid.  

Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

Ik heb toch last van geluidsoverlast, kan dit?

Er wordt op In het Zand Festival veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben, maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn. 

Klachten?

Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com

Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd?

Ja, de organisatie heeft richting de gemeente en de eigenaar van SOIA de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

Wordt er vuurwerk afgestoken?

Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens In Het Zand Festival.

Doet In Het Zand Festival iets aan duurzaamheid?

Ja, In Het Zand Festival en de organisatie achter In Het Zand Festival zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website

Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit:
- Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol
- Medisch zorgverleners
- Mobiliteitsexperts
- Beveiligers
- Reddingsbrigade
- Brandveiligheidsadviseur
In samenwerking met de externe partijen gemeente Utrecht, eigenaar van SOIA, politie, GHOR, brandweer en de veiligheidsregio Utrecht wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.

SOIA KONINGSDAG FESTIVAL

Waar vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats op 26 april 2025. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van SOIA Koningsdag Festival geopend?

De entree van SOIA Koningsdag Festival is van 13.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor SOIA Koningsdag Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van SOIA Koningsdag Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik SOIA Koningsdag Festival bezoeken?

Om SOIA Koningsdag Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op SOIA Koningsdag Festival met munten?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op SOIA Koningsdag Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens SOIA Koningsdag Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Fluff Disco

Waar vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie het kopje “vervoer”.

Wanneer vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats op maandag 5 mei 2025. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van Fluff Disco Festival geopend?

De entree van Fluff Disco Festival is van 13.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Fluff Disco Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Na het verlaten van Fluff Disco Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Fluff Disco Festival met munten?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op Fluff Disco Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens Fluff Disco Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je om van tevoren online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.  

Niet gevonden wat je zocht?

Contactformulier