FAQ

Veelgestelde vragen

Regulier Festival

SOIA KONINGSDAG FESTIVAL

Waar vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats op 27 april 2024. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van SOIA Koningsdag Festival geopend?

De entree van SOIA Koningsdag Festival is van 13.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor SOIA Koningsdag Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van SOIA Koningsdag Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik SOIA Koningsdag Festival bezoeken?

Om SOIA Koningsdag Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op SOIA Koningsdag Festival met munten?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op SOIA Koningsdag Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens SOIA Koningsdag Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Waar koop ik mijn tickets voor SOIA Koningsdag?

Tickets zijn te koop via de website van SOIA Koningsdag en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als SOIA Koningsdag uitverkocht is?

Wanneer SOIA Koningsdag is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor SOIA Koningsdag kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop, een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.  

Ik ben iets kwijtgeraakt op SOIA Koningsdag Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op SOIA Koningsdag?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat SOIA Koningsdag voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op SOIA Koningsdag mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com en dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik SOIA Koningsdag toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat SOIA Koningsdag voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op SOIA Koningsdag mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op SOIA Koningsdag aanwezig?

Ja, op SOIA Koningsdag is een volledige ingerichte EHBO-voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren dan ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op SOIA Koningsdag te kolven?

Ja, op SOIA Koningsdag kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO dan kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit
meebrengen naar SOIA Koningsdag?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld bij de visitatie dat je medicijnen bij je hebt, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets dat voor medische doeleinden gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.  

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar SOIA
Koningsdag?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.  

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar SOIA Koningsdag te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat SOIA Koningsdag een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je SOIA Koningsdag moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar SOIA Koningsdag te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je SOIA Koningsdag wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.  

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee SOIA Koningsdag bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op SOIA Koningsdag. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op SOIA Koningsdag?

Ja, op SOIA Koningsdag zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.  

Welke foodtrucks staan er allemaal op SOIA Koningsdag?

We willen niet alles verklappen maar op SOIA Koningsdag kan je o.a. kiezen uit friet, zoet en overige.

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op SOIA Koningsdag?

Ja, op SOIA Koningsdag moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Voor de veganistische opties kun je mailen naar info@elevation-events.com.  

Zijn er ook glutenvrije opties op SOIA Koningsdag?

Ja, de patat wordt gebakken in een aparte frituur waardoor deze glutenvrij is. Wanneer je benieuwd bent of er meer mogelijkheden zijn dan kun je mailen naar info@elevation-events.com.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op SOIA Koningsdag?

Nee, sigaretten zijn op SOIA Koningsdag helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op SOIA Koningsdag?

Ja, tijdens SOIA Koningsdag zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op SOIA Koningsdag met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op SOIA Koningsdag worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Daar wordt jouw beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we op Instagram de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen. 

Houdt SOIA Koningsdag het weer in de gaten?

Ja, SOIA Koningsdag houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens SOIA Koningsdag, kan ik dan droog staan?

Op SOIA Koningsdag zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op SOIA Koningsdag beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar SOIA Koningsdag?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op SOIA Koningsdag niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor SOIA Koningsdag?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:
- Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
- Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
- Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
- Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.  

Mag ik zonnebrand meenemen naar SOIA Koningsdag?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar SOIA Koningsdag is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar SOIA Koningsdag?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op SOIA Koningsdag?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen. 

Zijn er huisregels van toepassing tijdens SOIA Koningsdag?

Ja, om SOIA koningsdag Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar SOIA Koningsdag?

Om SOIA Koningsdag veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen. Andere voorbeelden van verboden zaken zijn drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar SOIA Koningsdag?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar SOIA Koningsdag?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Kan ik op SOIA Koningsdag de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij SOIA Koningsdag geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.  

Zijn drugs toegestaan op SOIA Koningsdag?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op SOIA Koningsdag niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op SOIA Koningsdag verboden. SOIA Koningsdag hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens SOIA Koningsdag?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond SOIA Koningsdag, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond SOIA Koningsdag te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op SOIA Koningsdag?

Ja, roken is toegestaan op SOIA Koningsdag maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar SOIA Koningsdag?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar SOIA Koningsdag. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar SOIA Koningsdag?

Nee, huisdieren zijn op SOIA Koningsdag niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).

Vanaf welke leeftijd mag ik SOIA Koningsdag bezoeken?

Om SOIA Koningsdag te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op SOIA Koningsdag?

Bij het betreden van SOIA Koningsdag zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.  

Mag ik zonnebrand meenemen naar SOIA Koningsdag?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar SOIA Koningsdag is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar SOIA Koningsdag?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte  van 15cm mee naar binnen.  

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Fluff Disco Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO- medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naarinfo@elevation-events.com. Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

Fluff Disco Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Fluff Disco Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Ik heb een klacht over SOIA Koningsdag, waar kan ik deze kwijt?  

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Instagram. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.  

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van SOIA Koningsdag, waar kan ik deze kwijt?  

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Instagram Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.  

Hoe is de privacy voor de bezoekers van SOIA Koningsdag en op de website van SOIA Koningsdag gewaarborgd?  

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.    

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij SOIA Koningsdag Festival?

Wanneer je naar SOIA Koningsdag Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “SOIA Koningsdag Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats De Blend gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor staan hieronder. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!  

  • 1 uurtarief is    €3,25*
  • 8 uurtarief is   €16,25
  • 24 uurtarief is €22,75

Er is ook een laadpaal aanwezig op de parkeerplaats.

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar SOIA Koningsdag Festival komen, kan dat?

Ja, naar SOIA Koningsdag Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen:

Ik wil lopend naar SOIA Koningsdag Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Wat is SOIA Koningsdag?

SOIA Koningsdag is een muziekfestival waar verschillende muziekstijlen ten gehore worden gebracht. Het evenement kent een lokale en regionale aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 2.500 bezoekers van 18+ op afkomen. Bezoekers komen voor de optredens van lokale artiesten. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, comfortabele chill area’s en een prachtig uitzicht over de Utrechtse kanalen.

Waar vindt SOIA Koningsdag plaats?

SOIA Koningsdag vindt plaats bij SOIA, Strand Oog In Al in Utrecht. Het terrein heeft als bestemming recreatie waar ook evenementen onder vallen.

Wanneer vindt SOIA Koningsdag plaats?

SOIA Koningsdag vindt plaats op zaterdag 27 april 2024. Het festival start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van SOIA Koningsdag plaats?

De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van dinsdag 23 april t/m zondag 28 april. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij:
- In de periode van 23 april t/m 28 april worden er mogelijk delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
- Van 27 april t/m 28 april (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.
- Na 28 april zullen er nog onderdelen van het festival staan op het evenemententerrein. Deze worden met het festival Fluff Disco bij SOIA op 5 mei weer gebruikt. Het evenemententerrein is dan wel open. Vanaf 8 mei is de gehele afbouw klaar en zullen alle onderdelen van het festival weg zijn.

Wie organiseert SOIA Koningsdag?

SOIA Koningsdag wordt georganiseerd door SOIA BV, dat onderdeel is van Elevation Events. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.

Hoe komen bezoekers naar SOIA Koningsdag?

Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht langs het Amsterdam-Rijnkanaal.  

Kan ik gedurende de periode dat SOIA Koningsdag en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de recreatieruimte bij SOIA?

Ja, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende SOIA Koningsdag, blijft een deel van de ruimte rondom SOIA beschikbaar voor recreanten.
- In de periode van 23 april t/m 28 april worden er mogelijk kleine delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
- Van 27 april t/m 28 april (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.

Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat SOIA Koningsdag en de
op- en afbouw daarvan plaatsvindt?

Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat SOIA Koningsdag plaatsvindt, veilig te laten verlopen zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan hieronder toegelicht.
- Op donderdag 27 april zal van 08.00 – 01.00 uur de Kanaalweg vanaf de kruising van de Cervanteslaan afgesloten worden. Enkel bestemmingsverkeer zal hier doorgelaten worden.

Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken
tijdens SOIA Koningsdag?

Ja, alle woningen en bedrijven blijven ten alle tijden bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van ons een brief ontvangen. Op vertoon van deze brief (hardcopy of digitaal) of een poststuk krijgt u direct doorgang bij de verkeersposten. Ook eventueel bezoek kunt u de brief digitaal doorsturen, zodat ook zij snel doorgang krijgen bij de verkeersposten. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom SOIA Koningsdag?

Nee, het OV blijft regulier rijden, ook tijdens de afsluitingen. OV verkeer krijgt ten alle tijden doorgang bij de verkeersposten.

Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

Op de dag van het festival (zaterdag 27 april) mag er tijdens (13.00 - 23.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (vrijdag 26 april) mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door gemeente Utrecht. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert de omgevingsdienst regio Utrecht in opdracht van de gemeente het geluid.  

Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

Ik heb toch last van geluidsoverlast, kan dit?

Er wordt op SOIA Koningsdag veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Maar helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordtwaardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.

Klachten?

Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com.

Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd?

Ja, de organisatie heeft richting de gemeente en de eigenaar van SOIA de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf ervoor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

Wordt er vuurwerk afgestoken?

Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens SOIA Koningsdag.  

Doet SOIA Koningsdag iets aan duurzaamheid?

Ja, SOIA Koningsdag en de organisatie achter SOIA Koningsdag zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website

Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit:
- Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol
- Medisch zorgverleners
- Mobiliteitsexperts
- Beveiligers
- Reddingsbrigade
- Brandveiligheidsadviseur
In samenwerking met de externe partijen gemeente Utrecht, eigenaar van SOIA, politie, GHOR, brandweer en de veiligheidsregio Utrecht wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.

Fluff Disco

Waar vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie het kopje “vervoer”.

Wanneer vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats op zondag 5 mei 2024. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van Fluff Disco Festival geopend?

De entree van Fluff Disco Festival is van 13.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Fluff Disco Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Na het verlaten van Fluff Disco Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Fluff Disco Festival met munten?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betale doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op Fluff Disco Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens Fluff Disco Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je om van tevoren online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.  

Waar koop ik mijn tickets voor Fluff Disco Festival?

Tickets zijn te koop via de website van Fluff Disco Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als Fluff Disco Festival uitverkocht is?

Wanneer Fluff Disco Festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor Fluff Disco Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop, een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen, neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.  

Ik ben iets kwijtgeraakt op Fluff Disco Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijtgeraakte item erbij zit, kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events; Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via marketing@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op Fluff Disco Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn er houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com en dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Fluff Disco Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn er houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com en dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op Fluff Disco Festival aanwezig?

Ja, op Fluff Disco Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren dan ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op Fluff Disco Festival te kolven?

Ja, op Fluff Disco Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO dan kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld bij de visitatie dat je medicijnen bij je hebt, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Fluff Disco Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om
een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een
doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het
dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met
info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Fluff Disco Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Fluff Disco Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je Fluff Disco Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee Fluff Disco Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op Fluff Disco Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met toegankelijkheid@elevation-events.com.

aar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.  

Welke foodtrucks staan er allemaal op Fluff Disco Festival?

We willen niet alles verklappen maar op Fluff Disco Festival kan je o.a. kiezen uit patat, zoet en overige.

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Voor de veganistische opties kun je mailen naar info@elevation-events.com.  

Zijn er ook glutenvrije opties op Fluff Disco Festival?

Ja, de patat wordt gebakken in een aparte frituur waardoor deze glutenvrij is. Wanneer je benieuwd bent of er meer mogelijkheden zijn dan kun je mailen naar info@elevation-events.com.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Nee, sigaretten zijn op Fluff Disco Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, tijdens Fluff Disco Festival zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op Fluff Disco Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op Fluff Disco Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Daar wordt jouw beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen op Instagram de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt Fluff Disco Festival het weer in de gaten?

Ja, Fluff Disco Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens Fluff Disco Festival, kan ik dan droog staan?

Op Fluff Disco Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op Fluff Disco Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Fluff Disco Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Fluff Disco Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor Fluff Disco Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:
- Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
- Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
- Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
- Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen. 

Zijn er huisregels van toepassing tijdens Fluff Disco bevrijdingsdag?

Ja, om Fluff Disco bevrijdingsdag zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar Fluff Disco Festival?

Om Fluff Disco Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen. Andere voorbeelden van verboden zaken zijn drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Fluff Disco Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- enfilmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Kan ik op Fluff Disco Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Fluff Disco Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

Is drugs toegestaan op Fluff Disco Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Fluff Disco Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op Fluff Disco Festival verboden. Fluff Disco Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond Fluff Disco Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond Fluff Disco Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op Fluff Disco Festival?

Ja, roken is toegestaan op Fluff Disco Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Fluff Disco Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, huisdieren zijn op Fluff Disco Festival niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op Fluff Disco Festival?

Bij het betreden van Fluff Disco Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden, kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Fluff Disco Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

Fluff Disco Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Fluff Disco Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Ik heb een klacht over Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Instagram. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via Instagram. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van Fluff Disco Festival en op de website van Fluff Disco Festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij Fluff Disco Festival?

Wanneer je naar Fluff Disco Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “Fluff Disco Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats De Blend gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor staan hieronder. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!  

  • 1 uurtarief is    €3,25*
  • 8 uurtarief is   €16,25
  • 24 uurtarief is €22,75

Er is ook een laadpaal aanwezig op de parkeerplaats.

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, naar Fluff Disco Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!  

Kan ik op Fluff Disco Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?  

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om. Wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Fluff Disco Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

Lopen:

Ik wil lopend naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat is Fluff Disco Festival?

Fluff Disco Festival is een muziekfestival waar verschillende muziekstijlen ten gehore worden gebracht. Het evenement kent een lokale en regionale aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 2.500 bezoekers van 18+ op afkomen. Bezoekers komen voor de optredens van lokale artiesten. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, comfortabele chill area’s en een prachtig uitzicht over de Utrechtse kanalen.

Waar vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats bij SOIA, Strand Oog In Al in Utrecht. Het terrein heeft als bestemming recreatie waar ook evenementen onder vallen.

Wanneer vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats op zondag 5 mei 2024. Het festival start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van Fluff Disco Festival plaats?

De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van zaterdag 4 mei t/m dinsdag 7 mei. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij:
- In de periode van 28 april t/m 4 mei zullen er onderdelen van het SOIA Koningsdagfestival op het evenemententerrein staan. Deze worden opnieuw gebruikt bij Fluff Disco. Het gehele terrein is wel bereikbaar en open.
- In de periode van 4 mei t/m 7 mei worden er mogelijk delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
- Van 5 mei t/m 6 mei (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.

Wie organiseert Fluff Disco Festival?

Fluff Disco Festival wordt georganiseerd door SOIA BV, dat onderdeel is van Elevation Events. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.

Hoe komen bezoekers naar Fluff Disco Festival?

Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

Kan ik gedurende de periode dat Fluff Disco Festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de recreatieruimte bij SOIA?

Ja, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende Fluff Disco Festival, blijft een deel van de ruimte rondom SOIA beschikbaar voor recreanten.
- In de periode van 4 mei t/m 7 mei worden er mogelijk delen bij SOIA afgesloten i.v.m. de veiligheid van recreanten en bezoekers
- Van 5 mei t/m 6 mei (12.00 uur) zal het evenemententerrein volledig afgesloten zijn.

Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat Fluff Disco Festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt?

Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat Fluff Disco Festival plaatsvindt, veilig te laten verlopen zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan hieronder toegelicht.
- Op zondag 5 mei zal van 08.00 – 01.00 uur de Kanaalweg vanaf de kruising van de Cervanteslaan afgesloten worden. Enkel bestemmingsverkeer zal hier doorgelaten worden.

Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens Fluff Disco Festival?

Ja, alle woningen en bedrijven blijven ten alle tijden bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van ons een brief ontvangen. Op vertoon van deze brief (hardcopy of digitaal) of een poststuk krijgt u direct doorgang bij de verkeersposten. Ook eventueel bezoek kunt u de brief digitaal doorsturen, zodat ook zij snel doorgang krijgen bij de verkeersposten. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op.

Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom Fluff Disco Festival?

Nee, het OV blijft regulier rijden, ook tijdens de afsluitingen. OV verkeer krijgt ten alle tijden doorgang bij de verkeersposten.

Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

Op de dag van het festival (zondag 5 mei) mag er tijdens (13.00 - 23.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (zaterdag 4 mei) mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door gemeente Utrecht. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert de omgevingsdienst regio Utrecht in opdracht van de gemeente het geluid.  

Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

Ik heb toch last van geluidsoverlast, kan dit?

Er wordt op Fluff Disco Festival veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben, maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.

Klachten?

Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com

Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd?

Ja, de organisatie heeft richting de gemeente en de eigenaar van SOIA de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

Wordt er vuurwerk afgestoken?

Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens Fluff Disco Festival.

Doet Fluff Disco Festival iets aan duurzaamheid?

Ja, Fluff Disco Festival en de organisatie achter Fluff Disco Festival zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website

Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit:
- Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol
- Medisch zorgverleners
- Mobiliteitsexperts
- Beveiligers
- Reddingsbrigade
- Brandveiligheidsadviseur
In samenwerking met de externe partijen gemeente Utrecht, eigenaar van SOIA, politie, GHOR, brandweer en de veiligheidsregio Utrecht wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.

In Het Zand

Waar vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats op zaterdag 10 augustus 2024. Het festival is geopend van 13.00 - 23.00 uur

Waar koop ik mijn tickets voor In Het Zand Festival?

Tickets zijn te koop via de website van In Het Zand Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Zijn er huisregels van toepassing tijdens In het Zand festival?

Ja, om In het Zand festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Niet gevonden wat je zocht?

Contactformulier