Over Soia

De plek in Utrecht om een oogje in het zeil te houden

over ons

SOIA - Strand Oog In Al 

Soia – Strand Oog in Al, een begrip op de kaart van Utrecht. Van jong tot oud, iedereen is welkom voor een heerlijke lunch, diner of barbecue. Plof neer in het gras of op ons terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

De geschiedenis van Oog in al

Wist je dat Oog in al in 1664 ontdekt is door Everard Meyster. Via het landgoed wilde hij een oogje in het zeil houden op burgemeester Hendrick Moreelse die geplande uitbreindingen had over Utrecht. Dit is de reden waarom de plek ‘Oog in al’ heeft gekregen.

Eten & drinken

Onze compleet vernieuwde menukaart staat vol met de lekkerste lunch & dinergerechten. Van overheerlijke salades tot perfecte burger van de grill, voor ieder wat wils.

Borrelen

Dé ideale plek om het weekend in te luiden met collega’s, te vieren met vrienden of de week te breken met familie! Maak een keuze uit onze lokale speciaal biertjes, Zuid-Europese wijnen en geniet van onze uitgebreide borrelplank.

Barbecue

Onze grill maestro staat dagelijks voor je klaar om jou en je gezelschap te voorzien van de beste (vega) burgers, vis en spareribs.  

Groepen & zakelijk

Op zoek naar de ideale VrijMiBo of iets te vieren? Zowel binnen als buiten is er ruimte om iets unieks te faciliteren. Voor meer info kun je mailen naar info@soia.nl

Pin only 

Het is bij Soia alleen mogelijk om per pinpas (pin only/cashcards only) te betalen. Wij accepteren alle pasjes inclusief creditcards.

Kinderplezier

Onze eigen speeltuin en uitgebreide ruimte om te bewegen, zorgt ervoor dat kinderen bij Soia niks te kort komen.

Meerdere keren per maand is het Kidsday bij Soia en zijn kinderen eregast. Op deze dagen kunnen kinderen zich laten schminken, kan er worden geknutseld en gesprongen worden op ons springkussen.

Krijgen ze honger? Dan is er genoeg te kiezen voor onze kleine matrozen!

Activiteiten

Dat Soia de leukste hangout van Utrecht is, wisten wij natuurlijk allang. Met verschillende events en activiteiten is er altijd wel iets te doen bij Soia.

Daag je vrienden uit…

Een volle spellenkast en een potje tafelvoetbal. Genoeg gezelschapsspellen om je vrienden of familie uit te dagen en er een leuke middag of avond van te maken.

Borrel Borrel Beach Club

Zin om je weekend goed in te luiden? Kom dan op vrijdag (geselecteerde dagen) naar Borrel borrel beach club, dé vrijmibo van Utrecht. Wij zorgen voor de lekkerste beats en dat de barbecue aan staat en het bier koud is!

Yoga sessies

Heb je een heerlijk rustig weekend gehad en wil je deze nog relaxter afsluiten doe dan mee aan een van de Yoga sessies die elke zondag wordt georganiseerd op ons dakterras. Afsluitend met een kopje thee of koffie kun jij de komende week weer goed starten.

In het Zand

Vanaf mei tot en met september is het bij lekker weer iedere zondag feest. Om 16:00u slingeren wij de draaitafels aan en zorgen voor de lekkerste funk, disco, afro beats en deephouse platen!

Er is nog meer!

Iedere zomer organiseren we nog andere leuke evenementen op terugkerende basis zoals Cinema in het Zand (openluchtbioscoop onder de sterrenhemel) of een tafeltennistoernooitje. Houd onze agenda in de gaten en blijf op de hoogte!

Amsterdam-Rijn Kanaal 

Het is verboden om te zwemmen in het Amsterdam-Rijn kanaal. Het kanaal is niet veilig genoeg vanwege de grote binnen-en buitenvaart schepen die continue voorbij varen.

Om toch voor verkoeling te zorgen op warme dagen biedt Soia veel creatieve oplossingen. Voorheen heeft er al tijdelijk een pop-up zwembad gestaan en is het ook op bepaalde dagen mogelijk om een eigen zwembadje mee te nemen en te laten vullen met verkoeld water door de Soia "vulservice". Ook staat er op het terrein permanent een verfrissende douche voor de gasten klaar! 

Rondje stadseiland

Tussen het Merwedekanaal en Amsterdam-Rijnkanaal liggen de wijken Kanaleneiland, Transwijk, Oog in Al en Halve Maan (het Stadseiland). Dit Stadseiland ligt, door de groei van de stad in westelijke richting, middenin Utrecht. Het Rondje Stadseiland beslaat verschillende deelgebieden. Delen hiervan zijn al gereed zoals de Rooseveltboulevard in Kanaleneiland.

Soia is ook een onderdeel van het rondje stadseiland. Het wandelpad loopt namelijk tot in het noordpunt bij Soia – Strand Oog In al. Het een heerlijke plek waar je kunt loungen of relaxen op het terras of in het restaurant voor een smakelijke lunch, diner of borrel.

Het gehele wandelpad zal rond 2030 volledig gerealiseerd zijn.