FAQ

Veelgestelde vragen

Regulier Festival

In Het Zand

Waar vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt In Het Zand Festival plaats?

In Het Zand Festival vindt plaats op zaterdag 12 augustus 2023. Het festival is geopend van 12.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van In Het Zand Festival geopend?

De entree van In Het Zand Festival is van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor In Het Zand Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van In Het Zand Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik In Het Zand Festival bezoeken?

Om In Het Zand Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op In Het Zand Festival met munten?

Nee, tijdens In Het Zand Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op In Het Zand Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens In Het Zand Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Waar koop ik mijn tickets voor In Het Zand Festival?

Tickets zijn te koop via de website van In Het Zand Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als In Het Zand Festival uitverkocht is?

Wanneer In Het Zand Festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor In Het Zand Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor In Het Zand Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Ik ben iets kwijtgeraakt op In Het Zand Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op In Het Zand Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat In Het Zand Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op In Het Zand Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik In Het Zand Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat In Het Zand Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op In Het Zand Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op In Het Zand Festival aanwezig?

Ja, op In Het Zand Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op In Het Zand Festival te kolven?

Ja, op In Het Zand Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar In Het Zand Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar In Het Zand Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar In Het Zand Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat In Het Zand Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je In Het Zand Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar In Het Zand Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je In Het Zand Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee In Het Zand Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op In Het Zand Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op In Het Zand Festival?

We willen niet alles verklappen maar op In Het Zand Festival kan je o.a. kiezen uit: patat, hamburgers, vega kebab, hotdogs en crêpes of poffertjes!

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op In Het Zand Festival?

Ja, op In Het Zand Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Nee, sigaretten zijn op In Het Zand Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Ja, tijdens In Het Zand Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op In Het Zand Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op In Het Zand Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt In Het Zand Festival het weer in de gaten?

Ja, In Het Zand Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens In Het Zand Festival, kan ik dan droog staan?

Op In Het Zand Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op In Het Zand Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar In Het Zand Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op In Het Zand Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor In Het Zand Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

 • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
 • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
 • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
 • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar In Het Zand Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op In Het Zand Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Zijn er huisregels van toepassing tijdens In Het Zand Festival?

Ja, om In Het Zand Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar In Het Zand Festival?

Om In Het Zand Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, parfum, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar In Het Zand Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Is drugs toegestaan op In Het Zand Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op SOIA Koningsdag Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op SOIA Koningsdag Festival verboden. In Het Zand Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens In Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond In Het Zand Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond SOIA Koningsdag Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op In Het Zand Festival?

Ja, roken is toegestaan op In Het Zand Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar In Het Zand Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar In Het Zand Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, huisdieren zijn op In Het Zand Festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Vanaf welke leeftijd mag ik In Het Zand Festival bezoeken?

Om In Het Zand Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op In Het Zand Festival?

Bij het betreden van In Het Zand Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar In Het Zand Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar In Het Zand Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar In Het Zand Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op In Het Zand Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

In Het Zand Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op In Het Zand Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar In Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naarIn Het Zand Festival?

Nee, tijdens In Het Zand Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij In Het Zand Festival?

Wanneer je naar In Het Zand Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “In Het Zand Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor zijn €2,50 per uur. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar In Het Zand komen, kan dat?

Ja, naar In Het Zand Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen:

Ik wil lopend naar In Het Zand Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van In Het Zand Festival?

Meld je HIER aan voor de officiële In Het Zand Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt In Het Zand Festival?

Volg In Het Zand Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #InHetZandFestival #InHetZand, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over In Het Zand Festival?

Ja, tijdens In Het Zand Festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van In Het Zand Festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van In Het Zand Festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Ik heb een klacht over In Het Zand Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van In Het Zand Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van In Het Zand Festival en op de website van SOIA Koningsdag Festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

Fluff Disco

Waar vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats op zaterdag 5 mei 2023. Het festival is geopend van 12.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van Fluff Disco Festival geopend?

De entree van Fluff Disco Festival is van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Fluff Disco Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Fluff Disco Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Fluff Disco Festival met munten?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op Fluff Disco Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens Fluff Disco Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Waar koop ik mijn tickets voor Fluff Disco Festival?

Tickets zijn te koop via de website van Fluff Disco Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als Fluff Disco Festival uitverkocht is?

Wanneer Fluff Disco Festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor Fluff Disco Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor Fluff Disco Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Ik ben iets kwijtgeraakt op Fluff Disco Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op Fluff Disco Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Fluff Disco Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op Fluff Disco Festival aanwezig?

Ja, op Fluff Disco Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op Fluff Disco Festival te kolven?

Ja, op Fluff Disco Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Fluff Disco Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Fluff Disco Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Fluff Disco Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je Fluff Disco Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee Fluff Disco Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op Fluff Disco Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op Fluff Disco Festival?

We willen niet alles verklappen maar op Fluff Disco Festival kan je o.a. kiezen uit: patat, snacks, hamburgers, kebab, zoetigheid, etc. 

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er ook glutenvrije opties op Fluff Disco Festival?

Ja, bij het samenstelen van de foodtrucks voor Fluff Disco Festival wordt er rekening mee gehouden dat er ook glutenvrije opties worden aangeboden. Er zijn dus meerdere foodtrucks die een glutenvrije optie aanbieden.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Nee, sigaretten zijn op Fluff Disco Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, tijdens Fluff Disco Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op Fluff Disco Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op Fluff Disco Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt Fluff Disco Festival het weer in de gaten?

Ja, Fluff Disco Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens Fluff Disco Festival, kan ik dan droog staan?

Op Fluff Disco Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op Fluff Disco Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Fluff Disco Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Fluff Disco Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor Fluff Disco Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

 • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
 • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
 • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
 • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Zijn er huisregels van toepassing tijdens Fluff Disco Festival?

Ja, om Fluff Disco Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar Fluff Disco Festival?

Om Fluff Disco Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, parfum, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Fluff Disco Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Is drugs toegestaan op Fluff Disco Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Fluff Disco Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op Fluff Disco Festival verboden. Fluff Disco Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond Fluff Disco Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond Fluff Disco Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op Fluff Disco Festival?

Ja, roken is toegestaan op Fluff Disco Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Fluff Disco Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, huisdieren zijn op Fluff Disco Festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op Fluff Disco Festival?

Bij het betreden van Fluff Disco Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Kan ik op Fluff Disco Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om. Wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Fluff Disco Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Fluff Disco Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

Fluff Disco Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Fluff Disco Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij Fluff Disco Festival?

Wanneer je naar Fluff Disco Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “Fluff Disco Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor zijn €2,50 per uur. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, naar Fluff Disco Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Kan ik op Fluff Disco Festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?

Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om. Wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Fluff Disco Festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.

Lopen:

Ik wil lopend naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Fluff Disco Festival?

Meld je HIER aan voor de officiële Fluff Disco Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt Fluff Disco Festival?

Volg Fluff Disco Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #SOIAFluffDisco, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over Fluff Disco Festival?

Ja, tijdens Fluff Disco Festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van Fluff Disco Festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Fluff Disco Festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Ik heb een klacht over Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

SOIA KONINGSDAG FESTIVAL

Waar vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt SOIA Koningsdag Festival plaats?

SOIA Koningsdag Festival vindt plaats op 27 april 2023. Het festival is geopend van 12.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van SOIA Koningsdag Festival geopend?

De entree van SOIA Koningsdag Festival is van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor SOIA Koningsdag Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van SOIA Koningsdag Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik SOIA Koningsdag Festival bezoeken?

Om SOIA Koningsdag Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op SOIA Koningsdag Festival met munten?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op SOIA Koningsdag Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens SOIA Koningsdag Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Waar koop ik mijn tickets voor SOIA Koningsdag Festival?

Tickets zijn te koop via de website van SOIA Koningsdag Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als SOIA Koningsdag Festival uitverkocht is?

Wanneer SOIA Koningsdag Festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor SOIA Koningsdag Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor SOIA Koningsdag Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Ik ben iets kwijtgeraakt op SOIA Koningsdag Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op SOIA Koningsdag Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat SOIA Koningsdag Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op SOIA Koningsdag Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik SOIA Koningsdag Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat SOIA Koningsdag Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op SOIA Koningsdag Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op SOIA Koningsdag Festival aanwezig?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op SOIA Koningsdag Festival te kolven?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar SOIA Koningsdag Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar SOIA Koningsdag Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat SOIA Koningsdag Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je SOIA Koningsdag Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar SOIA Koningsdag Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je SOIA Koningsdag Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee SOIA Koningsdag Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op SOIA Koningsdag Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op SOIA Koningsdag Festival?

We willen niet alles verklappen maar op SOIA Koningsdag Festival kan je o.a. kiezen uit: patat, hamburgers, vega kebab, hotdogs en crêpes of poffertjes!

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, op SOIA Koningsdag Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op SOIA Koningsdag Festival?

Nee, sigaretten zijn op SOIA Koningsdag Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, tijdens SOIA Koningsdag Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op SOIA Koningsdag Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op SOIA Koningsdag Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt SOIA Koningsdag Festival het weer in de gaten?

Ja, SOIA Koningsdag Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens SOIA Koningsdag Festival, kan ik dan droog staan?

Op SOIA Koningsdag Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op SOIA Koningsdag Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar SOIA Koningsdag Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op SOIA Koningsdag Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor SOIA Koningsdag Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

 • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
 • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
 • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
 • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar SOIA Koningsdag Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Zijn er huisregels van toepassing tijdens SOIA Koningsdag Festival?

Ja, om SOIA Koningsdag Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Om SOIA Koningsdag Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, parfum, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Is drugs toegestaan op SOIA Koningsdag Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op SOIA Koningsdag Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op SOIA Koningsdag Festival verboden. SOIA Koningsdag Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens SOIA Koningsdag Festival?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond SOIA Koningsdag Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond SOIA Koningsdag Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op SOIA Koningsdag Festival?

Ja, roken is toegestaan op SOIA Koningsdag Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar SOIA Koningsdag Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar SOIA Koningsdag Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, huisdieren zijn op SOIA Koningsdag Festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Vanaf welke leeftijd mag ik SOIA Koningsdag Festival bezoeken?

Om SOIA Koningsdag Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op SOIA Koningsdag Festival?

Bij het betreden van SOIA Koningsdag Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar SOIA Koningsdag Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op SOIA Koningsdag Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

SOIA Koningsdag Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op SOIA Koningsdag Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar SOIA Koningsdag Festival?

Nee, tijdens SOIA Koningsdag Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij SOIA Koningsdag Festival?

Wanneer je naar SOIA Koningsdag Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “SOIA Koningsdag Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor zijn €2,50 per uur. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar SOIA Koningsdag Festival komen, kan dat?

Ja, naar SOIA Koningsdag Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen:

Ik wil lopend naar SOIA Koningsdag Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van SOIA Koningsdag Festival?

Meld je HIER aan voor de officiële SOIA Koningsdag Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt SOIA Koningsdag Festival?

Volg SOIA Koningsdag Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #SOIAKoningsdag #SOIAKoningsdagfest, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over SOIA Koningsdag Festival?

Ja, tijdens SOIA Koningsdag Festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van SOIA Koningsdag Festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van SOIA Koningsdag Festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Ik heb een klacht over SOIA Koningsdag Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van SOIA Koningsdag Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van SOIA Koningsdag Festival en op de website van SOIA Koningsdag Festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

Niet gevonden wat je zocht?

Contactformulier